כל אדם נתקל במהלך חייו במצבים בהם הוא חש נפגע מהחלטה של רשות ציבורית מרשויות המדינה, או בטוח כי נעשה לו עוול או נפגעו זכויותיו על ידי גוף ציבורי כלשהו.
כללי המשפט המנהלי דנים בחוקיותן של פעולות רשויות המדינה השונות, ובמסגרתו רשאי כל אזרח לעתור כנגד החלטה או פעולה של רשות ציבורית, ביניהן: משרדי ממשלתיים, מוסדות ציבוריים, רשויות מקומיות, גופי בטחון כמו צה"ל ומשטרת ישראל, ועוד.
רשויות ציבוריות מחויבות להפעיל את סמכויותיהן ולקבל החלטות תוך עמידה בקריטריונים של סבירות, הגינותו שוויון, וכן לעמוד בכללי מנהל תקין שונים כמו מתן אפשרות שימוע לטענות לפני קבלת החלטה, מתן נימוקים להחלטה, מתן זכות ערעור וכו'.
לפני הגשת עתירה לבית משפט יש חובה למצות את ההליכים למול הרשות שממנה נפגעתם, ולכן חשוב לקבל ייעוץ מעורך הדין המנוסה בפניות מול רשויות המדינה השונות, על מנת לנסות ולקבל את התוצאה הראויה בטרם הגשת העתירה ולהימנע מההליך המשפטי. פעמים רבות פניה מוקדמת הניצבת על אדנים משפטיים מבוססים תביא להשגת התוצאה מבלי להגיע לבית המשפט.
במקרים מסוימים העתירה תוגש לביהמ"ש המחוזי בשבתו כבית משפט לעניינים מנהליים, ובמקרים אחרים העתירה תוגש לבית המשפט העליון בשבתו כבג"ץ (בית משפט גבוה לצדק), וזאת בהתאם לאופי העניין וזהות הרשות הציבורית שנגדה עותרים.
לאורך השנים צבר עורך דין שטלצר ניסיון רב בטיפול בהליכים מנהליים בדרך של פניה לרשויות השונות ובמידת הצורך עתירה לבית המשפט.
במהלך שנת 2015 הגיש עו"ד ליאור שטלצר עתירה לבג"ץ כנגד צה"ל בגין החלטה לתקן את פקודות הצבא הנוגעות לגידול זקן על ידי חיילי ומשרתי צה"ל, לאחר שראש אכ"א החליט לאסור זאת על מרבית החיילים והוכנה פקודה חדשה שפורסמה בצבא.
ביום הגשת העתירה, ימים ספורים לפני כניסת הפקודה החדשה לתוקף, הורה בית המשפט העליון לצה"ל להקפיא את הפקודה החדשה עד לקיום דיון בעניין, ובסופו של דבר הוחלט בצה"ל לבטלה ולהחליפה בפקודה אחרת, כתגובה לטענות שנטענו בעתירה.
אם אתם זקוקים לסיוע משפטי מול רשויות המדינה, אל תהססו לפנות לייעוץ משפטי בהקדם.